Projecten


Meisjes & Vrouwen school te Soneng, India

In 2006 kocht de boeddhistische leraar H.E. Shamar Rinpoche twee hectare grond om een ​​school te bouwen voor nonnen èn meisjes uit het nabij gelegen dorp. De start van het project is door omstandigheden lange tijd uitgesteld. Maar vanaf 2017 is, onder supervisie van de boeddhistische leraar Jigme Rinpoche (Shamar’s broer), gestart met de realisatie van het project, naar de visie van Shamar Rinpoche. De grond voor de nieuwbouw ligt op een prachtige plek tussen Kalimpong en Darjeeling, onder de theetuinen. (Soreng Busty, District Darjeeling, West-Bengalen, India.) Deze school wil gratis onderwijs bieden aan meisjes en vrouwen uit de locale omgeving. In het lesprogramma zullen bepaalde ambachten worden opgenomen. Hierdoor kunnen scholieren gemakkelijker een baan vinden na het behalen van hun diploma, en daarmee een zelfstandig bestaan opbouwen. Er zijn klaslokalen en slaapzalen gepland. Voor lokale boeddhistische scholieren zal er een kleine tempel gebouwd worden waar ze kunnen samenkomen en mediteren. Dit project heeft mede als doel de ontwikkeling van de economie en dynamiek in het afgelegen gebied te stimuleren. Het zal de lokale meisjes en jonge vrouwen aanmoedigen en ondersteunen, zij hebben uw steun nodig!

________________________________________________________________________________________________

Onderwijs klooster Mainpath, India

De 30 jonge monniken van H.E. Beru Khyentse Rinpoche zijn na de verwoestende aardbeving in Nepal ,in 2015, indertijd vanuit het klooster in Boudanath verdeeld over verschillende kloosterlocaties. Inmiddels is om verschillende redenen gekozen om de jongens permanent in Mainpath ( India) te laten verblijven. De omstandigheden zijn er prettiger, het weer is aangenamer en inmiddels is dat klooster meer ingericht op hun verblijf. Inmiddels zijn er schoolbanken en tafels aangeschaft met ondersteuning van de HNGF. Er zal verder worden geïnvesteerd schoolbenodigdheden voor de leerlingen (schrijfwaren, educatieve spellen) en voor de docent ( laptop en printer). Ook zal een plan gemaakt worden om Engelse les op te starten op basisschoolniveau. De communicatie via de contactpersoon verloopt vlot en transparant. Uw steun maar ook uw ideeën zijn van harte welkom!

________________________________________________________________________________________________

Armoede bestrijding Sikkim, India

Claudia Butnik is van origine van Duitse afkomst maar leeft al langer dan 50 jaar in Antwerpen. Ruim 20 jaar geleden is zij gewijd tot boeddhistische non in de Karma Kagyu traditie. Zij zet zich al vele jaren in voor haar project genaamd ‘Himalaya Children’. Hierbij zoekt zij in het Westen naar sponsors voor kinderen in arme gezinnen in Sikkim. Met het sponsorgeld worden het schoolgeld, school-benodigdheden, kleding en zo nodig medische zorg betaald. De ouders tekenen een contract waarin ze beloven om de meisjes niet te verkopen en het geld aan hen te besteden. Er is toezicht door een lokale contactpersoon op de juiste besteding van het geld. Daarnaast is Claudia 4 maanden per jaar in de regio waarbij zij de gezinnen regelmatig bezoekt. Hierbij controleert zij de uitgaven, de ouders zijn verplicht van alle uitgaven aantoonbaar te maken. Wij zijn onder de indruk geraakt van Claudia, die afgelopen jaar 70 geworden is. Met toewijding en de energie die zij ter beschikking heeft probeert zij het leven van een 18 kinderen op deze manier te verbeteren, te ondersteunen en een perspectief te geven op een betere toekomst. De HNGF sponsort een aantal kinderen. Als u individueel een kind wil sponsoren is dit via ons mogelijk, kosten 200 euro per jaar.

___________________________________________________________________________________________________